3+1 végzetes hiba,

amit IPL szőrtelenítő vásárlásakor elkövethetsz

Dr. Guylás Tamás szakértő szerint napjainkban az IPL szőrtelenítés nagyon népszerű, hiszen mindannyian szeretnénk megszabadulni azoktól az átkozott szőrszálaktól. Kozmetikai szalonba viszont többségünk nem szívesen megy, egyrészt a borsos ár, másrészt a kötöttségek és a diszkréció miatt. Vannak már otthoni IPL szőrtelenítő gépek, méghozzá jó pár, ám ezek közül nehéz választani. Vásárlás előtt mindenképp érdemes alaposan tájékozódni, mert nem mindegy, hogy az adott gép beváltja-e a hozzá fűzött reményeket a pénzünkért… Nem tudod, hogy mire figyelj? Mik a buktatók? Ne aggódj, segítünk! Összegyűjtöttünk neked 3+1 végzetes hibát, amit sajnos elkövethetsz IPL szőrtelenítő vásárlásakor! Persze a cikk elolvasása után Te már nem fogod ezeket elkövetni! 😉

Weis Fanni sem szőrözik tovább!

#1 végzetes hiba:

Nem nézed meg, hogy milyen sűrűn kell majd használnod a gépet!

Tudnunk kell, hogy a szőrtüszők általában 2-3 hetente kerülnek növekedési fázisba, ilyenkor képes az IPL villanófény roncsolni ezeket. Bár az IPL szőrtelenítés elve hasonló, a kezelés módszere és időzítése gyártónként eltérő. A készülékek használata a gyártó által ajánlott módon a legoptimálisabb, viszont ez meghatározza a használhatóságot. A felhasználható garantált – vagy nem is garantált – villanásszám elhasználása nagymértékben függ a használat módjától, így esetenként korlátozhatja a felhasználási lehetőségeket. Fő kívánalmaink a tartós szőrtelen állapot, és a minél hamarabb jelentkező hatás. Ez a kettő azonban nem mindig áll egyensúlyban egymással.

                         #2 végzetes hiba:                       

  • Több készülék esetén 4-6 hetente történő kezelést javasolnak. Az ily módon történő módszeres kezeléssel csak több év alatt érhető el a tartós szőrtelenség. Ehhez azonban el kell viselni azt a macerát, hogy több évig folyamatosan bajlódnunk kell a szőrtelenítéssel, tehát jószerivel nem vagyunk előrébb, mint pl. a gyanta/epilátor esetében! Ráadásul a több éves kezelési idő tudatában spórolnunk kell a villanásokkal is, illetve ez alatt fel is használódnak, így a gép csak 1 személy számára alkalmazható. Ha hozzávesszük, hogy a készülék használódik, és nem csak a lámpa az, ami elöregedhet benne, sőt a garanciaidőn belül elő sem jönnek a rejtett hibák (!!!), akkor végképp nem lehet azzal számolni, hogy esetleg a családban más is használhatná az IPL szőrtelenítő gépet.
  • Vannak olyan készülékek, melyeknél 2 hetente történő kezelést javasolnak. Ha kéthetente végzel kezelést, akkor ez természetesen macerásnak tűnhet elsőre, DE egy intenzívebb kezeléssorozattal kb. fél év alatt már le is van tudva az egész szőrtelenítési projekt, utána már nem kell törődnünk a kezelt terület szőrtelenítésével. Minek elhúzni a kúrát évekig, hogyha választhatjuk azt az utat, hogy közel fél év alatt végzünk? Ráadásul a fél éves módszerrel többen is használhatják párhuzamosan az IPL szőrtelenítő gépet. Pl. egy 50-100.000 garantált villanásszámú gép így akár több személy kezelésére is alkalmas. A villanásszám értékelésekor érdemes arra is rákérdezni, hogy ez csak a legalacsonyabb fokozatra, vagy a legmagasabbra vonatkozik. Az esetek zömében ugyanis az erősebb fokozat lesz csak hatásos.
  • sense of beauty üzlet

A gyanúsan magas teljesítmény elvakít!

Az otthoni IPL szőrtelenítő készülékek intenzitása 4-6 Joule/cm2 körül mozog. A “biztonságosaknak” titulált gépek 4 Joule/cm2 alatt is lehetnek, de azok hatékonysága is elmaradhat a vártnál. A szalongépek, amik valljuk be sokkal hatékonyabbak, viszont már 30-50Joule/cm2 közötti intenzitással rendelkeznek. Ez az energia már biztosan elöli az összes szőrtüszőt, ellenben intenzív hűtést is igényel a bőr védelme érdekében. Máskülönben megégne. Ha gyanúsan magas intenzitás értéket látsz, az vagy tényleg veszélyes, és bőröd épségét veszélyezteted, vagy a gyártó/forgalmazó több villanás együttes értékét adja meg. Ez esetben egy villantás során 2-3 villanás történik. Ez viszont felezi, harmadolja a lehetséges villantások számát.

deess-ipl-szortelenites-ferfiaknak-net-senseofbeauty-hu

Férfiak körében is népszerű a DEESS IPL szőrtelenítő

                    #3 végzetes hiba:                       

Bedőlsz a HPL-nek!

Először is szögezzük le, hogy szőrtelenítésre a biofizikai módszerek közül a fénykezelés, legyen az lézer vagy IPL (villanófény) a hatékony. Ha az IPL szőrtelenítő készüléket ultrahanggal vagy rádiófrekvenciával kombinálják, az a bőrt más módon befolyásolhatja ugyan, de nem növeli a szőrtelenítés hatékonyságát. Ilyen esetekben azonban – sokszor a biztonságosságra hivatkozva – az IPL villanófény intenzitása kisebb. Ez azonban a hatékonyságot csökkenti, tehát nem jobb, hanem rosszabb hatást érhetsz el. A Safe Pulsed Light vagy SPL (biztonságos pulzáló fény), illetve a Home Pulsed Light vagy HPL (otthoni pulzáló fény) elnevezések mögött az előbbi magyarázatok állnak. Az otthoni IPL szőrtelenítő gépek azonban eleve biztonságos tartományra vannak belőve, mint ahogy a következő pontban láthatod, így azok intenzitásának csökkentése már a hatékonyságot rontja.

ipl-szortelenites-otthon-senseofbeauty-hu

DEESS IPL szőrtelenítő 100.000 villanásra képes, akár 6-8 ember teljes test szőrtelenítésére elegendő ez a villanás szám

E mellett, ha az IPL szőrtelenítő gépet borotvával vagy epilátorral kombinálják, annak se dőlj be! Az IPL kezelés előtt a bőrszintből kilógó szőrszálakat le kell borotválni, tehát további borotvának értelme nincs, az csak nehézkessé teszi a kezelést. Az epilátor használata viszont nem hogy értelmetlen, de még zavaró is. Az ugyanis kitépi a szőrszálakat, márpedig az IPL lényege, hogy a bőrben levő szőrszál a hőt a szőrtüszőhöz vezeti. Ha ott nincs szőr, akkor az egész műveletnek semmi értelme sincsen.

                   +1 végzetes hiba:                      

Akkumulátoros IPL szőrtelenítő gépre vágysz!

Az akkumulátor előnye, hogy nem vagy helyhez kötve, egy kezelést bárhol elvégezhetsz. Az is jó, ha nem kell a vezetékkel bajlódnod, mégsem terjedtek el a vezeték nélküli vasalók… A tölthető elektromos fogkefe ellenben nagyon is racionális választás, és az összes vizes közegben is használható kütyü, pl. trimmer. Gondold csak végig, hogy úgy is otthon használod a gépet – arra a kis időre pedig nem nagy kunszt bedugni a konnektorba! Ellenben az akkumulátorokkal sok gond van és egy idő után sajnos tönkre is mennek. A legtöbb otthoni akksis IPL gépben ráadásul nem is cserélhető az akkumulátor, így megeshet, hogy az akksi előbb tönkre megy, minthogy elfogyasztanánk a gép villanásszámát.

Dr. Gulyás Tamás szakértő  – Deess IPL

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.