Manapság már nem csak a nők, hanem a férfiak körében is népszerű a szőrözés. De hogy melyik nem szeret, vagy nem szeret szőrözni megvizsgáltuk! A mostani cikkünkben a pasikat vettük górcső alá.

Kezdjük egy kis statisztikával!

Az igazi férfi természetesen szőrös, de miután megjelentek az első testépítők, valamint az olyan nőies férfiak, akik többet foglalkoztak a külsejükkel, mint egyes nő társaik, a test szőrtelenítés szépen lassan elkezdett divattá válni a férfiak körében is. Ennek köszönhetően ma már egyre több férfi szőrteleníti arca mellett hajlatait és más testrészeit is. Szakemberek szerint a trend mindössze az elmúlt években gyűrűzött be komolyabban a divatiparba, így mindössze 5-6 év alatt közel háromszorosára nőtt azon férfiak száma, akik arcuk mellett valamely más testrészüket is borotválják. Egy Amerikában végzett kutatás szerint a mai 18-20 éves fiatal férfiak 70 százaléka már rendszeresen szőrteleníti hónalját, és bár arcszőrzetüket sokan rendszeresen meghagyják – az aktuális trendek részeként –, egyre többen szabadítják meg a szőrtől nemi szervük környékét – a válaszadók 40 százaléka –, de viszonylag sokan, a megkérdezettek mintegy negyede rendszeresen borotválja hasát is. A végtagok, így a lábak és a kezek szőrtelenítése a felmérések szerint a férfiak körében még nem jellemző – a kéz a nők 90 százalékánál sem az –, de főként tetoválások miatt egyre több férfi borotválja le lábairól is a szőrt. Ez utóbbi szám természetesen még elenyésző, mindössze a válaszadók 5 százaléka számolt be erről.

Mit szőrtelenít egy férfi?

Évek óta divat borostát növeszteni, egyre többen hordanak szakállt is, sőt az idei év már a legmerészebb szőrkompozíciókkal is felvértezi az urakat. Azonban nem mindenki híve a szőrözésnek, illetve valamilyen ok miatt például sportolás, kényelmi szempont is állhat a háttérben a szőrtelenség kérdésében. Sokan az gondolják, hogy nem férfias a szőrtelenség, azonban ez nem így van. Az viszont már nem mindegy, hogy milyen módszert választanak a férfiak a szőrtelenség eléréséhez.

men-body-shave

Legtöbb férfi a borotvát választja, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy minőségi pengével érdemes elvégezni a borotválást egyrészt a hatékonyság miatt is, másrészt az irritáció elkerülése végett is. Na de mi a helyzet az intim testrészekkel? Sokan higiéniai szempontok miatt borotválkoznak a bizonyos területeken, de egyre inkább már a partneri igények is előtérbe kerülnek.

men-legs-saved

Borotválkozás után jön az égető viszkető érzés. Férfiak közül sokan kotorásznak a nadrágjuk környékén, remélhetőleg csak a benőtt szőrszálak miatti kellemetlenségből fakadóan. De sokan nem szeretik a teljes csupaszságot, így csak trimmelnek.  A trimmeléshez most már jó minőségű testborotvákat lehet kapni, amit zuhany alatt is lehet már használni, azonban érdemes ezeket a szerkentyűket is időközönként megtisztítani, beolajozni így sokáig zökkenőmentesen használhatjuk.

Fazon gyantát kérek!

Férfias dolog kozmetikushoz járni és gyantáztatni? Mi a helyzet a fájdalommal? Valószínűleg igen, hiszen csinos kozmetikus hölgy keze alá feküdni, valljuk be. minden szenvedést megér!

fazon-ferfi-deess

Sokan ezt a módszert választják, hiszen 2-4 hetente szakértő segítségével szabadulhatnak meg a férfiak a nem kívánt szőrszálaktól hónalj, hát, kar és láb területen is, azonban kevés férfi szolgáltatja ki intimebb testrészét kozmetikusa előtt. A férfiak fájdalom küszöbe gyantázáskor alul marad a hölgyekétől, így egy ilyen beavatkozás mindig nyomot hagy az urak életében.Pasik figyelem! Már nem kell kotorászni a nadrágban!

Uraim! Ime a fájdalommentes megoldás!

ipl-szortelenites-deess-villanofeny-kezeles

DEESS IPL 100 kezelés közben

Az IPL szőrtelenítő technológia csak a szőrszálakra hat, a környező szövetekre teljesen veszélytelen. Fájdalommentes! Működése egyszerű, a szőrtüszőben az összefüggő szőrszál sötét pigmentje (melanin) elnyeli a készülék által kibocsájtott erőteljes villanófényt. Ez a fény hővé alakul, és a sötét színű szőrszálakat gyakorlatilag kiégeti, a szőrnövekedést inaktívvá teszi. Így évekig tartós szőrtelenséget tudunk elérni.

Kipróbálnád? Gyere el egy tesztelésre!

Miért fájdalmas a lézeres szőrtelenítés? Hozzávetőlegesen 70 celsius fokot jelent villanásonként. A lézer által kibocsátott fény elnyelődik a szőrszálak festékanyagában, a melaninban, majd leérve a szőrtüszőben hővé alakul elpusztítja a szőrtüszőt és meggátolja a további szőrképződést, így  fájdalommal jár ez a beavatkozás.

De mi a nagy igazság? Eláruljuk!

Végleges szőrtelenítés – minden ellenkező híreszteléssel szemben – nem létezik, még a lézer esetében sem. Az IPL szőrtelenítés pár kezelés után tartós eredményt biztosít, évekig megoldja a szőrtelenítés problémáját. A szőr ugyan évek múltán után visszanő, de mennyisége és minősége már nem lesz olyan riasztó, mint korábban.

Mit ajánlunk a tartós és hatékony szőrtelenítésre?

deess-ferfi

DEESS IPL 100 szőrtelenítő

IPL villanófényes szőrtelenítést és egy jó minőségű borotvát, de utóbbit is csak azért, mert az IPL szőrtelenítés előtt szárazon, az adott szőrteleníteni kívánt testrészt le kell borotválni, mert a szőrtüsző belsejébe így képesek gyorsan és hatékonyan fájdalommentesen elnyelni a fényt. Így leszel tartósan szőrtelen.

Javasoljuk ne szőrözz tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.