Gyurmások figyelem! A fehérje savasít?!

Rendszeresen jársz sportolni, sportolás után fehérjeturmixot iszol?

protein-por

A magas fehérjetartalmú diéta során fellépő savasodásnak nem csak a testépítők vannak kitéve. A nagy intenzitású izom- és erőnövelő edzés következtében természetesen megnő a fehérjeszükséglet, azonban sokan elfelejtik, hogy csak fehérjét fogyasztva az emberi szervezet könnyen savasodásnak lesz kitéve. A magas protein bevitel előidézi a savasodást, mivel a fehérjeépítő aminosavak viszonylag erős szerves savakká alakulnak át. A magas protein bevitel előidézi a savasodást, mivel a fehérjeépítő aminosavak viszonylag erősszerves savakká alakulnak.

Man holding and drinking the post workout chocolate whey protein shake, isolated on white

A savasodás egyértelmű jelei:karikás szemek, fejfájás, pattanásos bőr, gyakori nátha, emésztési zavar, hasmenés, súlyosabb esetben szédülés, keserű szájíz, cellulitisz, csökkent libidó, lepedékes nyelv, hajhullás, túledzettség, álmatlanság, bágyadtság. A savas szervezetben a vörös vérsejtek összetapadnak, így nem tudnak megfelelő mennyiségű oxigént szállítani a vérben, autóvezetés közben könnyen elálmosodunk, balesetveszélyt idézhet elő. Nagyon fontos ezért, hogy odafigyeljünk táplálkozásunkra, naponta 3x fogyasszunk friss zöld színű zöldségeket vagy most már kaphatóvá a prémium kategóriás zöldségporokból készítsünk mixet és azt fogyasszuk el rendszeresen.

zoldseg-italok

Táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek szerint zöldségfélékből naponta minimum 400-500 g elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy egészségvédő hatásukat kifejthessék. Ez a hatás biológiailag aktív anyagaiknak – a vitaminoknak, antioxidánsoknak, fitoszteroloknak, polifenol jellegű vegyületeiknek stb. – köszönhető. Táplálkozásunk során az egyes zöldségnövényekből ezeknek az emberi egészség szempontjából igen fontos védőfaktoroknak különböző változataihoz jutunk hozzá. Ezért nagyon fontos, hogy ne csak a mennyiséget növeljük, hanem a változatosságot is.

Elintéznéd napi 1-2 kávéskanállal?

Dr. Kósnai Bio Termékek keverékei úgy lettek megalkotva, hogy a zöldségek hatóanyagait a szervezetünkbe juttathatjuk könnyedén porított formában, így növények azonnal tudják pótolni a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, fenntartva az egészséges PH értéket.

Sportolóknak kimondottan ajánljuk!

futas-vitalitas

A Dr. Kósnai Bio termékek megfelelő változatossággal, az úgynevezett szinergista hatást (egyes hatóanyagok egymást felerősítő jellege) figyelembe véve kerültek összeállításra. Különböző problémákra ajánljuk  mint például fogyókúrázóknak vagy sportolóknak, de azok számára is akik lugosítani és méregteleníteni szeretnének valamint azok számára is akik immunrendszerüket szeretnék felkészíteni a télre és mindazok számára akik vitalitásukra szeretnének odafigyelni. Napi egy-két mokkás vagy kávéskanál, vízben lekvárban vagy rostos gyümölcslében elkeverve, de joghurtban is fogyasztható kúraszerűen vagy rendszeres is.

Kedves Egészségükre! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.