Húsvét, tavasz, böjt, tojás, nyúl – alias a tavaszi megújulásról!

Idén korán jön a húsvéti nyúl, ezért időben el kell kezdeni az év első legnagyobb megtisztulási időszakát! A húsvéti böjt hat héttel húsvét előtt kezdődik Húshagyó kedden, és (másnap) Hamvazó szerdától húsvét vasárnapig tart. A Nagyböjt vallási és egészségügyi okok végett alakult ki, egyrészt önfegyelemre és lemondásra tanít, másrészt gyógyítja a szervezetünket.

bojt8-senseofbeauty-hu

A böjt elengedhetetlen része a bő mennyiségű tiszta ivóvíz fogyasztása.

A katolikus egyház a húsvéti Nagyböjt mellett karácsony előtt, adventkor és minden pénteken hús nélküli étkezést rendelt el, de manapság ezt már kevesen követik. A Nagyböjtöt évszázadokon keresztül a katolikus egyház nagyon szigorúan betartatta, negyven napig nem volt szabad húst enni, Nagypénteken pedig semmi állati eredetűt (halat, tojást, tejterméket sem). A hatvanas években a katolikus egyház enyhítette a szigort, és manapság csak Nagypéntekre ír elő kötelező böjtöt, a többi napon a a hívőkre bízza a lemondás idejét, mennyiségét és mivoltát – azaz lemondhatunk akármi másról is, pl TV nézésről, alkoholról, édességekről stb, akármiről, ami igazi lemondást jelent számukra.

Nem mindegy, hogy mit fogyasztunk a böjt ideje alatt!

Tehát a húsvéti böjt nem jelent teljes lemondást. Ha negyven napig nem vagyunk képesek lemondani valamiről, próbáljuk ki csupán a Nagypénteki önmegtartóztatást, vagy a heti egynapos áldozatot – ezt igazán ki lehet bírni. Ha még soha nem böjtöltünk rendesen, akkor érdemes egy méregtelenítési nappal kezdeni, de azzal a változattal, amelyikkel szabad zöldségeket is enni. Később áttérhetünk a léböjtre. Ha hús nélkül abszolút nem tudunk élni, hagyjuk el néhány napra az alkoholt, dohányzást vagy süteményeket! De ne feledjük – a húsvéti böjt nem egy fogyókúrás program, célja az önfegyelem erősítése és a lemondás megtanulása.

bojt10-senseofbeauty-hu

Egy napos böjtöt ha kibírtunk, nem kell rögtön nagy áldozattal pótolni!

A húsvéti böjtnek nem csupán szellemi, hanem egészségügyi előnyei is vannak. Nem hiába tavasszal van a Nagyböjt ideje, hiszen ilyenkor éled újjá a természet, ilyenkor van a szervezetünknek is szüksége megtisztulásra. Egy tavaszi méregtelenítés igazán jót tesz a testünknek – legyen az egy hónapos, egy hetes vagy három napos program, de a rendszeres heti egyszeri alkalom is sokat segít. A böjt alatt ne együnk húst, vagy ha rövid böjtöt tartunk, akkor semmi állati eredetű ételt sem. Vigyázzunk, mert nagyon sok ételben van tojás, tej vagy állati zsiradék – így alaposan készüljünk fel a böjt napokra. A böjt megtörése is figyelmet igényel – a visszaállás ugyanannyi ideig tartson, mint a böjt időszaka, azaz ha három napig nem ettünk állati eredetű ételeket, a negyedik nap ne együnk meg egy kilós csirkét, hanem kezdjük tojással vagy hallal! Vagy ha nem ittunk alkoholt egy hétig, másnap ne igyuk le magunkat! Az ünnepek alatt étkezzünk egészségesen!

tojasok-senseofbeauty-hu

A legenda szerint Ostara, a germán istennő birtokolt egy különleges madarat, ami színes tojásokat tojt. Egy nap az istennő a gyerekek szórakoztatására nyúllá változtatta a madarat, azóta tojnak a nyulak színes tojásokat.A tojás a tisztaság, a termékenység és mindenekelőtt az élet szimbóluma, a kereszténységben pedig az újjászületést jelzi.

Télen anyagcserénk is lelassul, így a szervezetünkbe kerülő mérgeket és a képződött salakanyagokat sem tudja eltávolítani. Ezek megbontják a belső egyensúlyt, sejtszinten akadályozzák az oxigén- és tápanyagellátást, ami az energiatermelésre is kihat, nem csoda hát, ha teljesítőképességünk csökken és fáradtnak érezzük magunkat. A cellulitiszünket meg hangsúlyosabbnak – és ez nem pusztán optikai csalódás.

bojt9-senseofbeauty-hu

Tavaszi méregtelenítéssel akár centiméterekben is mérhető eredményt elérhetünk!

Megérett tehát a helyzet egy jó kis tavaszi méregtelenítésre! (az emberi szervezet méreganyagot nem raktároz, hanem gyűjtőnéven értelmezzük a méreganyagokat, amelyek a szervezetben felhalmozódtak )
A módszer támogatja az erre hivatott belső szervek munkáját, segít kilökni magukból az összegyűlt káros anyagokat. A megfelelő méregtelenítés során a szervezetünkben keletkező köztes – sokszor toxikus – anyagcseretermékektől is megszabadulhatunk.

drkosnaibio-promo-20160215-senseofbeauty-hu

vásároljon Dr. Kósnai termékeket kényelmesen webáruházunkban www.senseofbeauty.hu

Tehát a méregtelenítés indítása vagy időszakos kúra elkezdése soha nem késő. A tisztító kúra elengedhetetlen része, mindenféle megerőltetés nélküli étkezést kiegészítő  növények őrleménye valamint bő mennyiségű víz magunkhoz vétele. Kitűnő választás lehet a Dr.Kósnai méregtelenító/lugosító/fogyókúrás bio termékei, amelyek olyan növényeket tartalmaznak mikroörlemény formájában, amelyek szinergia hatását figyelembe véve együttesen fejtik ki jótékony hatásukat.

Intézd el napi 2 kávéskanállal!

drkosnai_logo

Katt a képre! Bővebben itt olvashat a Dr. Kósnai Bio termékekről

 

A Dr. Kósnai Bio termékek ellenőrzött magyar ökológiai gazdaságokból származó zöldségekből, mikroörlemény formájában jobban és gyorsabban felszívódnak segítve a bélflóra újraépülését ezzel is megerősítve immunrendszerünket. További előny, hogy bio-zöldség mikro-örlemények segítenek a bélsár kitakarításában is, amitől laposabb lesz a hasunk, a tápanyagok könnyebben fel tudnak szívódni így a diétázók akár centiméterekben mérhető fogyást is tapasztalhatnak súlyvesztéssel!

Jó közérzetet kívánunk!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.