Az Immunrendszer felkészítése most indul! Körül vagyunk véve bacilusokkal, mikrobákkal. Nehezen lehetne rájuk fogni, hogy ezek barátságosak hozzánk. Mert minden, ami körülöttünk, ami bennünk van, a túlélésért küzd. A táplálékért. 

Neked ki a legjobb barátod?

Testünk az immunrendszer kiépítésével védekezik a környezet támadása ellen. Bőrünk megvéd bennünket a behatolni akaró hívatlan vendégektől. Testünk a bőrünk felületét sebum nevű olajszerű anyaggal vonja be, s az izzadság sem csak a test hűtésére szolgál. Savakat és sót tartalmaz, hogy megakadályozza a bacilusok vírusok behatolását. A test nyílásait; az emésztőszerveket, a légzőszerveket, és a húgyutakat nyál, nyálka és könny védi. A nyálmirigyek és a könnyzacskók is olyan anyagokat választanak ki, amelyek savakat és sót, különleges enzimet tartalmaznak, hogy megöljék a behatolni készülő bacilusokat, vírusokat. A savakban a vírusok elpusztulnak.

drkosnaibio-promo-20160215-senseofbeauty-hu

Még a gyomor is fel van fegyverkezve olyan anyagokkal, természetes hogy a táplálékkal bejutó vírusokat, bacilusokat nem engedi túlélni, azok elpusztulnak a gyomorban. Testünket naponta átlagosan négy féle mikroba támadja meg. Ez azt jelenti, hogy évente legalább ezerötszáz támadás ér bennünket. A mikroorganizmusok tengerében élünk. Testünk állandó csatamezõ.

immunerősítésről bővebben itt

Testünkben szörnyetegek élnek, förtelmesebbek kegyetlenebbül rombolnak, mint a bacilusok és a vírusok. A véredényekben folyton őrjáratot tartanak, önkényesen fölfalva minden idegen anyagot, ami nem nyeri meg a tetszésüket. Erőteljes fegyverük van, erős mérgeket tartalmaz, mellyel szétlőnek mindent, ami az utjukba akad, a sejtek falát is, ha a helyzet úgy kívánja. Képesek alakot változtatni, hogy becsúszhassanak a sejtek közé, hogy váratlanul támadhassanak. Jelzéseket adnak le, hogy cimboráikat is meghívják a bulira. Alig órák alatt meg ezerszerezhetik számukat. Nem kegyelmeznek az ellenségüknek.Megnyugodhatunk, ők a mi oldalunkon vannak. Ők a fehér vérsejtjeink, testünk és egészségünk védelmezői.

IMG_7995

Az emberi szervezet az évezredek során fokozatosan fejlődött. E század azonban ugrásszerű fejlődést hozott. Magában az emberi szervezetben nagy változás történt. Míg korábban főleg a természetes gyógymódokat alkalmazták, századunkban a szerves és a szervetlen kémia az ember gyógyításába is belépett. S ez vonatkozik a táplálkozásunkra is. Olyan anyagok jutnak be szervezetünkbe, amelyek megzavarják, védőinket, vagy éppen pusztítást végeznek közöttük. Ugyanakkor a vírusok nagyon könnyen alkalmazkodnak az új környezethez.Az immunrendszerre nemcsak a mérgek hatnak, nagyon sok gyógyszer is megtizedelheti őket. Egyes táplálékunk közvetlenül vagy közvetetten megtizedeli a hasznos kis katonáinkat. Ha magas a vércukor, bénítólag hat az immunrendszerre. A már említett fehér cukor akár fél órára is gátolhatja a védelmezők munkáját ha gyulladásos betegséget kell legyőzniük.

zoldseg-italok

A táplálékunkból mintegy hetven féle “méreg” található a szervezetünkben. Ezekhez hozzá lehet még adni azokat, amelyek a környezetünkben vannak, s amelyek lélegzéssel jutnak a testünkbe. A szervezetünk védekezik a bejutott vegyszerek ellen. A nyirokrendszer maga is egy takarító szolgálat, mondhatnánk, a legkiterjedtebb a szervezetben. Hiszen minden egyes sejthez eljutnak az ágai hogy begyűjtsék a sejtek által kitermelt nedvet, ami az anyagcsere mellékterméke ( a sejtek váladéka, amikor már a vérbe is belekeveredett az anyagcsere végterméke).Természetes, hogy ilyen túlfeszített terhelésre a szervezet is úgy válaszol, hogy az már félreérthetetlen. Bágyadtabbak vagyunk, úgy érezzük, mintha már nem a régiek lennénk, fekete karikák jelentkeznek a szemek körül, nem tudunk aludni, izzadékonyabak vagyunk, és közérzetünk nem túl jó.

IMG_3993

Na de miután depresszióba kerülnék a fenti írástól azért van egy jó hírem is! Tudunk ellene tenni! Itt az idő felkészíteni szervezetünket az őszi-téli időszakra! Tehát a méregtelenítés indítása vagy időszakos kúra elkezdése soha nem késő. Talán mert nyár vége van de még mindig meleg, így nagyobb a napi folyadék igényünk. Ez a tisztító kúra elengedhetetlen része. Tisztító kúrához mindenféle megerőltetés nélkül étkezést kiegészítő tisztító növények őrleményét is magunkhoz vehetjük.

Intézd el napi 2 kávéskanállal!

Dr Kósnai Bio termékek itt

A Dr Kósnai sport/vitalitás és immunerősítő keverékek összeállításánál a szinergia hatást is figyelembe véve olyan növényeket válogattunk össze amelyeket a népi gyógyászat is használ és nem gyógynövények. Ellenőrzött magyar ökológiai gazdaságokból származó zöldségek. Mikroörlemény formájában jobban és gyorsabban felszívódnak segítve a bélflóra újraépülését ezzel is megerősítve immunrendszerünket. További előny, hogy bio-zöldség mikrörlemények segítenek a bélsár kitakarításában is, amitől laposabb lesz a hasunk, a tápanyagok könnyebben fel tudnak szívódni így a diétázók akár centiméterekben mérhető fogyást is tapasztalhatnak súlyvesztéssel!

IMG_3994

Sokan nem szeretik a sokszor “zöd lötyi” névre is hallgató turmixot, ezért lekvárban, gyümölcslében vagy joghurtban is könnyedén magunkhoz tudjuk venni. Vízben oldva is hamar hozzá lehet szokni, sőt aki fogyasztja arról számol be hogy az első kettő után már rutinszerűen kívánják is az egészséges italt!

Kedves immunrendszerükre! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.