Alaposan utána jártunk, hogy mi a helyzet a férfiak azon testrészeivel, amelyek egyáltalán vagy csak nem mindenki számára láthatóak. Évek óta divat borostát növeszteni, egyre többen hordanak szakállt is, sőt az idei év már a legmerészebb szőrkompozíciókkal is felvértezi az urakat. Azonban nem mindenki híve a szőrözésnek, illetve valamilyen ok miatt például sportolás, kényelmi szempont is állhat a háttérben a szőrtelenség kérdésében. Sokan az gondolják, hogy nem férfias a szőrtelenség, azonban ez nem így van. Az viszont már nem mindegy, hogy milyen módszert választanak a férfiak a szőrtelenség eléréséhez.

Sense_szorolap_9x13

Legtöbb férfi a borotvát választja, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy minőségi pengével érdemes elvégezni a borotválást egyrészt a hatékonyság miatt is, másrészt az irritáció elkerülése végett is. Na de mi a helyzet az intim testrészekkel? Sokan higiéniai szempontok miatt borotválkoznak a bizonyos területeken, de egyre inkább már a partneri igények is előtérbe kerülnek.

men-legs-saved

Komfortos a csupasz?

Borotválkozás után jön az égető viszkető érzés. Férfiak közül sokan kotorásznak a nadrágjuk környékén, remélhetőleg csak a benőtt szőrszálak miatti kellemetlenségből fakadóan. De sokan nem szeretik a teljes csupaszságot, így csak trimmelnek. A trimmeléshez most már jó minőségű testborotvákat lehet kapni, amit zuhany alatt is lehet már használni, azonban érdemes ezeket a szerkentyűket is időközönként megtisztítani, beolajozni így sokáig zökkenőmentesen használhatjuk.

Na de mi a helyzet a fájdalommal? Férfias dolog kozmetikushoz járni és gyantáztatni? Mit szőrtelenít egy férfi? Sokan ezt a módszert választják, hiszen 2-4 hetente szakértő segítségével szabadulhatnak meg a férfiak a nem kívánt szőrszálaktól hónalj, hát, kar és láb területen is, azonban kevés férfi szolgáltatja ki intimebb testrészét kozmetikusa előtt. A férfiak fájdalom küszöbe gyantázáskor alul marad a hölgyekétől, így egy ilyen beavatkozás mindig nyomot hagy az urak életében.

men-shaved-body

IPL vagy lézer?

Az IPL szőrtelenítő technológia csak a szőrszálakra hat, a környező szövetekre teljesen veszélytelen. Működése egyszerű, a szőrtüszőben az összefüggő szőrszál sötét pigmentje (melanin) elnyeli a készülék által kibocsájtott erőteljes villanófényt. Ez a fény hővé alakul, és a sötét színű szőrszálakat gyakorlatilag kiégeti, a szőrnövekedést inaktívvá teszi. Így évekig fájdalommentesen tartós szőrtelenséget tudunk elérni.

A lézeres szőrtelenítés lényege abban rejlik, hogy a lézer által kibocsátott fény elnyelődik a szőrszálak festékanyagában, a melaninban, majd leérve a szőrtüszőben hővé alakul elpusztítja a szőrtüszőt és meggátolja a további szőrképződést. Ez hozzávetőlegesen 70 celsius fokot jelent villanásonként, így  fájdalommal jár a beavatkozás.

Kipróbálnád milyen az IPL szőrtelenítés? Jelentkezz itt!

Összefoglalva:

A hagyományos, átmeneti megoldást nyújtó módszereket (borotva, epilátor, gyanta, krém) szerencsésen túlszárnyaló legmodernebb szőrtelenítő technológiák (IPL szőrtelenítés, lézeres szőrtelenítés) hatása sem végleges. Azért nem lehet végleges, mert létezik egy olyan folyamat, amit miniatürizálódásnak hívnak. Ez azt jelenti, hogy a kezelés által megroncsolt szőrhagyma pár év után újraéledhet (gyenge, vékony és világos piheszőrzet tud kinőni belőle), ezért nem mondható az IPL szőrtelenítés és a lézeres módszer sem véglegesnek, kizárólag tartósnak.

Nézzünk egy kis statisztikát:

Az igazi férfi természetesen szőrös, de miután megjelentek az első testépítők, valamint az olyan nőies férfiak, akik többet foglalkoztak a külsejükkel, mint egyes nő társaik, a test szőrtelenítés szépen lassan elkezdett divattá válni a férfiak körében is. Ennek köszönhetően ma már egyre több férfi szőrteleníti arca mellett hajlatait és más testrészeit is. Szakemberek szerint a trend mindössze az elmúlt években gyűrűzött be komolyabban a divatiparba, így mindössze 5-6 év alatt közel háromszorosára nőtt azon férfiak száma, akik arcuk mellett valamely más testrészüket is borotválják. Egy Amerikában végzett kutatás szerint a mai 18-20 éves fiatal férfiak 70 százaléka már rendszeresen szőrteleníti hónalját, és bár arcszőrzetüket sokan rendszeresen meghagyják – az aktuális trendek részeként –, egyre többen szabadítják meg a szőrtől nemi szervük környékét – a válaszadók 40 százaléka –, de viszonylag sokan, a megkérdezettek mintegy negyede rendszeresen borotválja hasát is. A végtagok, így a lábak és a kezek szőrtelenítése a felmérések szerint a férfiak körében még nem jellemző – a kéz a nők 90 százalékánál sem az –, de főként tetoválások miatt egyre több férfi borotválja le lábairól is a szőrt. Ez utóbbi szám természetesen még elenyésző, mindössze a válaszadók 5 százaléka számolt be erről.

men-body-saved

Mit ajánlunk a tartós és hatékony szőrtelenítésre?

IPL villanófényes szőrtelenítést és egy jó minőségű borotvát, de utóbbit is csak azért, mert az IPL szőrtelenítés előtt szárazon, az adott szőrteleníteni kívánt testrészt le kell borotválni, mert a szőrtüsző belsejébe így képesek gyorsan és hatékonyan fájdalommentesen elnyelni a fényt. Így leszel tartósan szőrtelen.

Javasoljuk ne szőrözz tovább! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.