,,,meguntad a szőrözést? Van rá megoldás!

IPL vagy lézer?

Napjainkban a magabiztos, nagyvárosi nő (és férfi!) nem engedheti meg magának, hogy az itt-ott felbukkanó idegesítő szőrszálak elrontsák a megjelenését. Nem véletlen, hogy mostanában egyre nagyobb az érdeklődés a tartós szőrtelenítő módszerek iránt, hiszen mindenki selymes, sima bőrre vágyik. Ismerjük meg ezeket a tartós szőrtelenítő módszereket alaposabban!

Az örök kérdés: hogyan szabadulhatunk meg a fránya szőröktől?

Kétféleképpen:

  • hagyományos, átmeneti módszerekkel: ide tartozik a borotva, gyanta, epilátor, stb., de ezek ideiglenesek, macerásak, és legtöbbször fájdalmasak is. Érthető módon nem éppen a kedvenceink.
  • modern, tartós módszerekkel: ide tartozik a lézeres szőrtelenítés és az IPL szőrtelenítő módszer, melyek nemcsak 1-2 napig/hétig nyújtanak megoldást, hanem tartósan, évekre.deess-ipl-szortelenito

IPL vagy Lézer : mi a különbség?

A lézeres technológia kb. 20, az IPL pedig kb. 10 éve ’’írtja’’ a szőröket világszerte. Mindkét módszer azon alapul, hogy a szőrtüszőben a szőrszál sötét pigmentje (melanin) elnyeli a kibocsájtott lézer vagy IPL fényt. Ez a fény hővé alakul, és a sötét színű szőrszálakat gyakorlatilag kiégeti, majd a szőrnövekedést inaktívvá teszi. Így teszi lehetővé a tartós, évekig tartó szőrtelenséget a kezelt testrészen” – mondta Dr. Gulyás Tamás, az otthoni IPL szőrtelenítés orvos-szakértője.

dessa-plus-ipl

Új Dessa Plus IPL – villanásszám kijelzővel, garantált 300.000 villanás! részletek: katt a képre

Apropó, sötét szőrszálak: a lézer és az IPL is akkor működik a legjobban, ha a szőr minél sötétebb és a bőr minél világosabb. Tehát fekete, barna és világosbarna szőr esetében a legeredményesebb a lézer és az IPL is, ha mindehhez minél világosabb bőrszín társul. Sajnos szőkéknek, őszeknek nem alkalmas se az IPL, se a lézer, mert az ő szőrzetükben nincs elegendő melanin.

ipl-szortelenito-hasznalata-senseofbeauty-hu

DEESS IPL 300.000 villanással és bőrszín mérővel, részletek: katt a képre

Jóllehet a lézer és az IPL is évekig megoldja a szőrtelenítés problémáját a szőrszálak újraképződésének meggátolásával, de az IPL szőrtelenítő eljárás jóval kíméletesebb (nem károsítja a bőr felületét, csak a szőrszálakat semmisíti meg), gyorsabb, valamint fájdalommentesebb, mint a lézer; nem beszélve arról, hogy pénztárcabarátabb is. Jó tudni: ha még télen elkezdjük az IPL szőrtelenítő kezeléssorozatot, nyárra már élvezhetjük a tartós szőrtelenítő hatást.

Otthoni IPL szőrtelenítő gépek

ferfiak-szortelenitese-senseofbeauty-hu

Az IPL technológia egyre népszerűbb a férfiak körében is!

 

A lézerrel ellentétben az IPL szerencsére biztonságosan elvégezhető orvosi vagy szakképzett felügyelet nélkül is, ezért ma már annak sem kell lemondania a tartós szőrtelenítő hatásról, akinek nincspénze/ideje kozmetikai kezelésekre – ugyanis léteznek már otthoni IPL szőrtelenítő gépek is. Az otthoni variáció azoknak ajánlott, akik egyszeri befektetéssel szeretnék megoldani a szőrtelenítés évek/évtizedek óta húzódó problémáját, de nem akarnak kozmetikushoz járni. Egy otthoni gépnek hála a hatékony és tartós szőrtelenítő kezeléseket saját otthonunkban, magunknak végezhetjük el, ami praktikus és diszkrét megoldás is egyben, hiszen nem kell kimozdulnunk otthonról és nem kell levetkőznünk idegen előtt. Akár késő este is végezhetjük a kezelést, amikor a kozmetikus már rég nem fogadna. 😉

3 kérdést, amit érdemes feltenni otthoni IPL gép vásárlásakor:

  • Mennyi garantált villanással rendelkezik a kinézett otthoni tartós szőrtelenítő gép? Miután 1 nő teljes (hónalj + végtagok + intim) tartós szőrtelenítésére kb. 12.000-13.000 villanás megy el, ezért olyan gépet érdemes választani, ami ezt minimum biztosítja. Ha többen is szeretnénk használni a szőrtelenítő gépet családi vagy baráti körön belül, akkor csakis magas villanásszámú gépben gondolkodjunk, valamint mindig keressük a garantált szót a termékleírásban.
  • Milyen sűrűn kell végezni a kezeléseket? Egyes otthoni IPL gépeknél folyamatos jelleggel (4-6 hetente) ajánlott csinálni a kezeléseket, de így sajnos nem vagyunk előrébb, mintha gyantáznánk/epilálnánk. Ráadásul ilyen esetben nagyon hamar elfogy a villanás is. Ezeknél praktikusabbak azon gépek, melyekkel egy pár hónapos intenzívebb kezeléssorozat (2 hetente végzett kezelés) után le van tudva az egész szőrtelenítési projekt, készen vagyunk, utána már nem kell törődnünk a kezelt terület szőrtelenítésével, hiszen ott nem fog kinőni a szőr.
  • Férfiaknak is használható-e, valamint intim zónában/arcon is alkalmazható? A mai modern világban ezen infókat is érdemes kitudakolni a teljes körű, rugalmas felhasználás miatt.

A fent leírtak tükrében javasoljuk, hogy NE SZŐRÖZZ TOVÁBB!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.