Mindenki számára ismerős dátum a március 8., ezen a napon ugyanis sok országban a főszerep a hölgyeké, lányoké, édesanyáké és nagymamáké. A Nemzetközi Nőnap immár majd egy évszázada ösztönzi megemlékezésre a fiúkat és férfiakat. Ilyenkor köszöntik hölgyismerőseiket a férfiak, ki virággal, ki apróbb vagy nagyobb ajándékokkal, esetleg néhány kedves szóval.

Rendelj 2020. március 8 éjfélig legalább kettő 20.000Ft feletti Germaine De Capuccini bármilyen arcápoló terméket online a senseofbeauty.hu oldalunkon és meglepünk egy Germaine De Capuccini Make Up vagy SPA ajándékcsomaggal! Az ajándékok értéke 15.900Ft, véletlenszerű kiválasztással kerülnek hozzá a teljesült rendelésekhez.

Milyen az igazi nő?

Müller Péter író szerint az igazi nő odaadó. “Csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét.” Csáth Géza azt írja, hogy a női lélek nem alkot, hanem megért, nem okoskodik, hanem megérez, nem tud, hanem megsejt. Csernus Imre pedig arról ír, hogy az igazi nő mosolygós, sugárzik, ápolt és igényes. A kisugárzás a legfontosabb, de ahhoz belső béke kell.

Március 8 – nőnap

Bár nem egy örömteli alkalom szülte ezt az ünnepnapot, ma már kevesen tudják, honnan ered, hogyan alakult ez az ünnep. 1908-ban, New Yorkban járunk. Az ottani varrónők, szám szerint úgy 40000 nő fellázadt és harcot indított a jogaiért és azért, hogy a nőkkel is emberségesebben bánjanak. Ezt a napot nyilvánították Nemzetközi Nőnappá, Magyarországon 1910-től vált ünneppé ez a dátum.

international-women-s-day-senseofbeauty-hu

A nőkről sokan, sokféleképpen vélekednek, költőket ihlettek, festők ecsetjeit keltették életre, és sok más művészeti ág hirdeti alkotásaiban a nők különlegességét, szépségét, bájait.
Ezen a napon a férfiak igyekeznek kivételes bánásmódban részesíteni barátnőjüket, feleségüket, hölgy rokonaikat.

S bár tudva lévő, hogy a női lélek érzékeny és szeretetre éhes, s nemcsak az évnek ezen a napján kívánja a törődést, mégis boldogsággal tölti el az a kényeztetés, melyet ezen a napon kap.
Sok férfi nyilatkozott már úgy, hogy a nővel élni néha gyönyörű érzés, olykor teher, néha felemelő, máskor nyűg, egy mégis bizonyos. Nélkülük élni nem lehet! Hiszen gondoskodóak, szeretnek, aggódnak, féltenek, ha kell, simogatnak, s ha szükséges korholnak, vagy éppen hallgatnak. Mégis szeretnek, s ezért sokan hálásak is nekik. S elárulok így végezetül egy titkot is! A nő is olyan, mint egy virág. Minél több gondoskodást és törődést kap a párjától, annál szebb és sugárzóbb!

jacint-senseofbeauty-hu

Jácintról:a játékosság szimbóluma. Ha lila csokrot kapsz, az a bocsánatkérés jele, ha fehéret hoz, akkor bájosnak tart téged. Ha sárga szálak is kerültek a csokorba, akkor az a féltékenységéről árulkodó jel.

És hogyan alakult a történet Magyarországon?

A szocialista Magyarország 1945 után állami ünnepként tartotta nyilván ezt a napot. A dolgozó nők álemancipációjának ünnepe kimerült a munkahelyi kötelező jellegű ajándékozásban – egyre inkább távolítva a nők valódi megélésétől. Ami nagy kár – mert Magyarország innentől kimaradt abból az élénk párbeszédből, ami a nyugat –európai országokban folytatódott a nők társadalmi részvétele és esélyegyenlőségének megvalósulása kapcsán.

A nőnap a rendszerváltás után ambivalenssé vált, egy kényszerként jelent meg a közelmúlt örökségeként értelmezett kötelező jellege miatt, ugyanakkor létezett egy társadalmi igény a nők elismerésére is – valahogy másképp. Anyáink inkább nem vesznek tudomást a nőnap alternatív jelentéseiről – a megszokás hatalmával elvárják a virágot, de fennen hangoztatják, hogy ez nekik valójában nem fontos.

És mi a helyzet a férfinappal?

1999-ben Trinidad és Tobago-ban merült fel először az az ötlet,hogy legyen nemzetközi férfinap.Errenovember 19-ét jelölték ki. Hivatalosan ezt az ünnepnapot máig sem ismerték el,de a volt Szovjetúnió területén február 23-án emlékeznek meg a ’haza védelmezőiről’,ami más néven ’ Férfinap’-ként épült be a köztudatba.

virag-senseofbeauty-hu

Virágot ajándékozni mindig jó választás, azonban minden virág jó választás?

Kedves Hölgyeim és Uraim, lányok és fiúk! Azt hiszem így mindnyájunknak meg kell ragadni az alkalmat, hogy kezet rázva vagy egy öleléssel, egy kedves mosollyal megköszönjük egymásnak, hogy vagyunk, hiszen így kerek a világ.

Mi is lenne velünk egymás nélkül?

senseofbeauty.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.