A safe light laser (SLL) egy szabadalmazott magyar technológia, mellyel a lágy lézerterápia minden előnyével rendelkezik a szem károsodásának esélye nélkül. Ezek a hatások a regenerációs folyamatok gyorsítását, a sebgyógyulás serkentését, a szövetek sejtjeinek jobb tápanyagfelvételét, a sejtmembránok felületi feszültségének növelését, fájdalomcsillapítást és ödémacsökkentést, illetve keringés fokozódást foglalnak magukba.

Safe Laser , lágylézer: melyiket válasszam?

 

Miért hatékonyabb a “lágy-lézeres” fényterápia, mint a hagyományos polarizált fényű lámpák?

A lézer fényének élettanilag sokkal több jótékony hatása van, mert a fénye nem csak polarizált (egy síkban rezgő), mint a polarizált fényű lámpáké, hanem ezen felül koherens (szabályos hullámtulajdonságú) és monokromatikus(egyszínű) is.

koherens lézerfénynél az azonos fázisban rezgő fényhullámok és a kezelendő felületen kialakuló intenzitásmodulációk a szervezetünkben sejt szinten fontos élettani folyamatokat tudnak beindítani. A koherencia kizárólag a lézer fényforrásokra jellemző.

monokromatikus lézerfény élettanilag a legfontosabb hullámhosszon pl. 660 nano méteren (nm) adja le a teljesítménye 100%-át, a polarizált fényű lámpák teljesítménye viszont szétoszlik a teljes 480-3400nm-es spektrumon. Ez azt jelenti, hogy a polarizált fényű lámpáknál az élettanilag fontos hullámhosszra (pl. 660nm) csak nagyon kicsi  teljesítmény jut, ezért nem olyan hatékony, mint a lágy-lézeres fényterápia.

Kísérletek igazolták például, hogy a lézerfénnyel kezelt sebek 20%-kal gyorsabban gyógyultak, mint a sima polarizált lámpával bevilágított felületek. *

Sőt olyan (pl. fekélyes) sebek, amik a hagyományos polarizált fényterápia hatására sem gyógyultak, a lézeres kezelések után behegedtek.*

*Dr. Mester Endre – Softlaser terápia 3.1. Laser irradiáció – Háziorvosi könyvek

A lágy-lézeres fényterápiás eszközöknek további jelentős előnye, hogy lehetőséget teremtenek a vér lézerfénnyel történő kezelésére, ami a leggyakoribb szív,- ér,- keringési rendellenességek megelőzésében és rehabilitációjában jelent komoly lehetőséget.