A legújabb kutatások a vér besugárzás területén újabb fantasztikus eredményeket hoztak és újabb alkalmazási területek felé nyitották meg a kapukat.

Egy kínai orvosi egyetemi kutatás rámutatott arra, hogy a nyálkahártya (orrüregben a legelérhetőbb) lágy-lézerrel történő besugárzása az egész szervezet keringésére pozitív hatással van. Először agyi infarktus utáni betegeket vizsgáltak és az agy bizonyos részein csökkent keringésű területeket találtak, amit rövid ideig “lágy-lézerrel” kezeltek és az egész agy területén jelentősen megnövekedett az agyi keringés.

Az több vezető szakmai szervezet (pl. American Stroke Association) szerint a keringési betegségeknél (infarktus, sztrók, trombózis…) a jövőben egyre nagyobb szerepet kap a lágy-lézer terápia.

Napjaink jelentős felfedezés az is, hogy a lézeres kezelés szerepet játszik a magas vércukorszint csökkentésében.

Miért éppen az orrnyílást sugározzák be bizonyos betegségek kezelésénél? 

Azért, mert itt a nyálkahártya nagyon vékony és vérerekkel rendkívül gazdagon ellátott, így a lézerfény szinte gyengítés nélkül képes az átáramló vér besugárzására.

Az 1970-es évek óta rengeteg pozitív tapasztalat halmozódott fel a vér lézeres besugárzásával kapcsolatban. Oroszországban, később pedig Kínában többszáz klinikán, több tízezer betegen tapasztalták a vér besugárzás jótékony hatásait. Pl: Javult a mikrokeringés, csökkent a trombózis készség, látványosan javultak a regenerációs folyamatok a szervezetben…

A vér lézeres besugárzásával a fotoakceptorokban keletkező hatás a mitokondriumban, majd a sejtekben és ezen keresztül a szervezet egészében képes jótékony változások létrehozására.

Kezdetben az alkar vénájába egy tűn keresztül “infúzió módjára”vékony lézeres üvegszálat kötöttek be, így a keringő vért folyamatosan besugarazták.

Később a bőrön keresztül (pl. csukló bőrén át) is eredményesen tudtak gyógyítani.  Napjainkban a  (vérerekkel dúsan átszőtt) nyálkahártyákon keresztül történő lézeres vérbesugárzás a leghatékonyabb és ennek legegyszerűbb formája az orrnyálkahártya besugárzása.

A lézerfény az orrba vezetve bevilágítja az orrüreget és az agyüreg alsó falát is. Számos

agyideg, artéria és véna az agyüreg alsó részén halad át. A lézerfény besugározza  az átfolyó vért, az itt áthaladó idegvégződéseket, stimulálja a központi idegrendszert, normalizálja az immunrendszert és stabilizálja a hormonrendszert.

(Összefoglalva)

Az orrüreg besugárzásának három  oka van: jó áteresztőképességű, vékony nyálkahártya, a lézersugárzást könnyen felvevő, sűrű érhálózat, a paraszimpatikus és szimpatikus idegek nagy számban vannak jelen.

Miért  javul a szervezet vérkeringése az orrnyálkahártya kezelés hatására? 

A lágy-lézer kezelés növeli a vér oxigénszállító képességét. Vérünk oxigénszállító képessége a vörösvértestek működésén alapul, mivel a vörösvértestek sejthártyáján átjutó oxigén molekula képes a hemoglobinhoz kötődni.
A (660 nanométeres) lézerfény megnöveli a vérzsírokat lebontó enzimek (koleszterin transzferáz, lipoproteniáz) aktivitását, melyek a vörösvértesteket körülvevő zsírréteg oldásában játszanak fontos szerepet. A zsírrétegüktől megszabadult vörösvértestek újra képesek lesznek oxigénfelvételre, így javul a vér oxigénszállító kapacitása .

A lézerterápia a vér rögösödését is gátolja, mivel a vörösvértestek a zsírrétegüktől megszabadulnak, így újra felszínre kerülnek a negatív töltéseik, növelve ezzel a taszító erőt két sejt között. Az eredetileg összetorlódott sejtek elkülönülnek egymástól.

A vörösvértestek változása néhány perces lágy-lézer kezelés után!

ELŐTTE

      Összekapcsolódott vörösvértestek
              (rossz mikrokeringés)
                          UTÁNA
             Normál állapotú vörösvértestek

A vörösvértestek összekapcsolódásának okai: Stressz, környezetszennyezés, túl zsíros fehérje dús étkezés, adalékanyagok, túl sok szabadgyök ……….

Az összekapcsolódások megszüntetésének előnyei: Javul a mikrokeringés, a sejtek oxigén ellátása és energiatermelése és minden szerv működése javul!!!

Az egészséges vörösvértestek visszaállítása ezért számos betegség gyógyításában segít: pl. agyvérzés, infarktus, magas vérnyomás, cukorbetegség, emésztőrendszeri problémák, bőrbetegségek.

A lézeres besugárzás nemcsak a zsíroldó enzimekre hat, hanem más fehérjék molekulaszerkezetét is megváltoztatja a vérben, így biológiai folyamatok sorát indítja el. Miután megkezeltük az orrüregeket a lézerrel, a nyálkahártya erei összehúzódnak, majd kitágulnak, a szimpatikus, majd a paraszimpatikus idegingerlés következtében. Ez az agyi vérkeringés fokozásához vezet ami kihat az egész szervezetre.

Kezelés ELŐTT az agy vérátáramlása gyenge, lágy-lézer használata UTÁN pedig az agy vérátáramlása megnőtt.

A lézerrel kezelt orrnyálkahártyától  távoli területeken is érvényesül a lézer jótékony keringésjavító hatása.

Lézer kezelés  ELŐTT

    Rossz vérellátású alsó végtag
              Lézer kezelés UTÁN
        A vérellátás láthatóan javult!

Összefoglalva: Az orrüreg besugárzása vörös lézerfénnyel azonnal javíthatja a vérminőséget, mikrokeringést, látható javulást okozhat az agy vérellátásában, a vér oxigéntartalmában, és növelheti a szervek és szövetek oxigénellátását. Ezen túl rövid időn belül javíthatja a páciens állapotát pszichózis, fejfájás, szédülés, végtagbénaság és egyéb, a mikrokeringés problémáira visszavezethető betegségek, tünetek esetén.