Tervezze meg ebédidejét!

Fánkot ebédre?! Akár! Azonban fontos az hogy rendszeresen étkezzünk? Igen! Napi 5x étkezéssel (amit már gyermekkorban is tanítanak az óvodában (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora) kis mennyiségű étel adagok elfogyasztásával szervezetünket folyamatosan tápanyaggal tudjuk ellátni. Mindez azt eredményezi, hogy a szervezet nem tartalékol, nem raktározza el a bevitt tápanyagokat, hanem elégeti annak működtetésére, laposabb lehet a hasunk. Tévhit az, hogy ha rendszeresen étkezünk, elhízunk.Törekedjünk arra, hogy kis mennyiségű de minőségi ételeket fogyasszunk.

lapos -has

a lapos has titka táplálkozásunkból fakad

Sokan tesznek arra fogadalmat, hogy megváltoztatják életüket, és egészségesen fognak élni. Az egészséges életmód legfontosabb eleme a táplálkozás. Az emberi szervezet nagyon okos, körülbelül 2 hétnek is el kell telnie, mire betanítjuk az új egészséges életre, sőt ha elértük a változást a már korábban felhalmozott zsírokat (helytelen étrendből kialakult) is elkezdi felhasználni a szervezetünk, tehát második körben is csökkenhet a test kőrfogatunk. Ez idáig jól hangzik, mert kíméletes, azonban a merészebb vállalkozók sportolással is kiegészíthetik a kívánt hatás gyorsabb eléréséhez.

A túlzott fehérje bevitel savasít?

zoldseg-italok

zöldség italok turmixok a legjobb energiabombák

Ha rendszeresen jársz sportolni, az izomépítéshez elengedhetelen a megnövelt fehérje bevitel szilárd formában, de sportolás után sokan fehérjeturmixot isznak. A magas fehérjetartalmú étrend -diéta során fellépő savasodásnak nem csak a testépítők vannak kitéve. A nagy intenzitású izom- és erőnövelő edzés következtében természetesen megnő a fehérjeszükséglet, azonban sokan elfelejtik, hogy csak fehérjét fogyasztva az emberi szervezet könnyen savasodásnak lesz kitéve. A magas protein bevitel előidézi a savasodást, mivel a fehérjeépítő aminosavak viszonylag erősszerves savakká alakulnak. A savasodás egyértelmű jelei: karikás szemek, fejfájás, pattanásos bőr, gyakori nátha, emésztési zavar, hasmenés, súlyosabb esetben szédülés, keserű szájíz, cellulitisz, csökkent libidó, lepedékes nyelv, hajhullás, túledzettség, álmatlanság, bágyadtság.

faradtag-senseofbeauty-hu

te is éreztél már hasonlót?

A savas szervezetben a vörös vérsejtek összetapadnak, így nem tudnak megfelelő mennyiségű oxigént szállítani a vérben, autóvezetés közben könnyen elálmosodunk, balesetveszélyt idézhet elő. Nagyon fontos ezért, hogy odafigyeljünk táplálkozásunkra, naponta 3x fogyasszunk friss zöld színű zöldségeket vagy most már kaphatóvá a prémium kategóriás zöldségporokból készítsünk mixet és azt fogyasszuk el rendszeresen.

IMG_3993

Dr Kósnai Bio termékek napi 2x kávéskanálnyi elfogyasztása körülbelül 1,5 kg zöldség elfogyasztásával egyenértékű vitamin és ásványi anyag mennyiséget tartalmaz

Jól megtervezett napi étrenddel önmagunk diatetikusai lehetünk, érdemes kipróbálni a Fittfutár előre megtervezett étrendjét amely elérhető a fittfutar.com vagy a fittfutarvendeglo.hu oldalon, vagy étkezést kiegészítő Dr. Kósnai Bio Termékek „ lugosításhoz” megalkotott bio-zöldség mikroörlemény keveréke is segítséget nyújthat. Számos jótékony hatással bíró Dr. Kósnai – lugosításhoz – úgy lett megalkotva, hogy azon zöldnövények mint például -Búzafű, Petrezselyemlevél, Spenót, Zsázsa, Zellergumó, Zellerlevél, Brokkoli, Citromfű, Paszternák- mikroörlemény/porított formában, vízben – joghurtban – gyümölcslében oldva azonnal tudják pótolni a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, ezáltal fenntartva az egészséges PH értéket.

dr-kosnai-bio-termekek

Sportolók számára kimondottan ajánljuk!

Kedves Egészségükre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.