Kevesen tudják, hogy a közel 5 évtizedre visszatekintő lézertörténelemben nagyon fontos szerepet játszottak magyar kutatók is. A “lágylézer feltalálója” ugyanis Dr. Mester Endre professzor, aki 1966-ban egy orvosi hetilapban publikálta először az eredményeit. Ez volt a világon az első a témában íródott értekezés! A professzor és segítője, Dr. Rózsa Károly az alacsony teljesítményt kibocsájtó lézer esetleges “káros” mellékhatásait kutatták. Kísérleteik során jöttek rá arra, hogy alacsony teljesítményű lézer az élő szervezetekben biostimulációt okoz.

Tudtad hogy Magyar kutatók világszabadalma az Infra lézer Safe Laser ?

Safe Laser készülékeknek egy új, különleges lézer fényforrása van, mely a többi lézerekhez hasonlóan poláros, koherens, monokromatikus fényt sugároz, de a hagyományos lézerekkel ellentétben a fénye nem párhuzamos és optikailag sem lehet pontszerűvé fókuszálni.

Ezt az új technológiát hívjuk “Safe Laser”-nek azaz “Biztonságos Lézer”-nek.

safe_laser_500_infra_lezer_senseofbeauty_hu

Safe Laser 500 készülék

Ez a lámpa szemre veszélytelen, mivel a fény egy viszonylag nagy  szórófelületről lép ki, nagy széttartása van, így a szemlencse nem tudja kis fényfoltra fókuszálni, ezért az ideghártyán és a látóidegeken nem okoz sérülést.

Na de mit is tud ez a készülék?

A Safe Laser 500 Infra infravörös (808nm-es) fénye sokkal mélyebb rétegekben nyelődik el, mint a piros fényű lézereké (biológiai hatása akár 8 cm mélységben is érvényesül), így kiválóan használható pl. mozgásszervi betegségek terápiájában, ahol fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása van és gyorsítja az izmok, inak, ízületek gyógyulását.(Az Infra lézer nem alkalmas az orrnyálkahártya bevilágításával gyógyuló betegségek kezelésére és TILOS vele az orrnyílásba világítani! Erre a célra a Safe Laser 30 vagy 150 készülékeket ajánljuk! )

safelaser5

Safe Laser 150 készülék


safelaser23

Safe Laser 30 készülék

 

A Dr Laser Safe Laser 500 infra lézer főbb alkalmazási területei

safelaser-ep

Safe Laser készülékek orvostechnikai eszközök, elszámolhatóak egészségpénztárban, 20% adókedvezmény visszatérülhet!

 

Mozgásszervi betegségek – Infra lézer Safe Laser 500

Sérülések:

Zúzódás (contusio), húzódás (distorsio), vérömleny (haematoma), szalag, izom vagy ínszakadás (ruptura), csonttörés (fractura)

Túlerőltetésre létrejövő kórképek:

Ínhüvely gyulladások (tendinitisek), izomgyulladások (myositisek), nyáktömlő gyulladások (bursitisek)

Izmok tapadásánál v. eredésénél létrejövő csonthártya gyulladás  (pl. “teniszkönyök” = alkar feszítő izmának tapadási helyén a túlerőltetés miatt kialakult csonthártya gyulladás)

 

safe_laser_500_infra_lezer_keszulek_kezelesi_hely_senseofbeauty_hu

Safe Laser 500 infra készülékkel hatékonyan lehet regenerálni az izületeket

Degeneratív elváltozások:

Ízületi kopás, porckopás (arthrosis)

Ízületi gyulladás (arthritis)

Gerincoszlop betegségeinél fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés (pl. lumbágó)

Izombetegségek: pl. izomfájdalom, ízületi mozgásbeszűkülés (kontraktúra)

A mozgásszervi betegségek a test különböző pontjain illetve több ízületben okozhatnak problémákat, fájdalmakat.

A traumás és sportsérülések gyógyulási idejét a lágy lézer terápia lerövidíti!

Műtét előtt alkalmazva gyorsítja a haematomák, ödémák felszívódását, így a műtéti terület jobban hozzáférhetővé válik, fájdalmat csökkent.

Műtétek után is használja napi 1-2x a lézert a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Csonttörések esetében a begipszelt végtagra “kis ablakot” szoktak vágatni, így a közvetlen lézeres bevilágítás intenzíven segíti a csontosodási folyamatokat.

Bőrgyógyászati megbetegedések – Safe Laser 500 infra lézer

Hámsérülések, horzsolások, operáció utáni sebek esetén elősegíti a normális szövetek regenerációját, nehezen gyógyuló sebek, fekélyek gyógyulását is megindítja.

safelaser12

A Safe laser 150 és 500 készülékek lerövidítik a sebgyógyulás idejét, bőrgyógyászati célokra, akár ránctalanításra is (150 készülék) használhatjuk

Idegrendszeri megbetegedések (fájdalomcsillapítás) – Infra lézer Safe Laser 500

Postherpetikus fájdalom: övsömör (herpes zoster) gyógyulása után sokszor évekig fennálló égő fájdalom az ideg lefutása mentén. (Safe Laser Infrával pontonként 2 perc a kezelési idő az ideg lefutása mentén. Az első kezelések után kezelési reakcióként a fájdalom fokozódhat, majd javulás következik.)

Fantom fájdalom: Végtag amputáció után az elvesztett végtag helyén megjelenő fájdalom (nagyon erős kezelési reakció várható 12 órán belül, 24 órán át erősödhet a fájdalom, de a 2. kezelés után már javulás érezhető.)

Fogászati és szájbetegségek – Safe Laser 500 infra lézer

A felszíni bőr és nyálkahártya betegségeket (pl. herpesz, szájsebek, fekélyek, aphta) és a fogínysorvadást, vérzést a piros fényű (660nm) Safe Laser 150-nel tudjuk hatékonyabban kezelni (rácsavarható száloptika, fogínykezelő segítségével).

safelaser17

Safe Laser 500 készüléket a fogászati inplantológusok is ajánlják

A 808nm-es Safe Laser 500 Infrával viszont a mélyebb területeket érhetjük el és fájdalom csillapításra is alkalmasabb.

Fogfájások, gyulladások hatékonyan kezelhetők akár az arcon átvilágítva, akár száloptika segítségével.

Fogászati kezelések, szájsebészeti műtétek, fogbeültetés után a lágy- és csontszövet gyógyulását felgyorsítja. Fog implantátumok körül segíti a hámtapadást (csontosodási fázis) akár az arcon átvilágítva is. Műtétek után lerövidül a gyógyulási idő, hamarabb lehet a varratokat eltávolítani.

Szájzár (trismus) – Több ok miatt kialakulhat az állkapocs izmainak hosszan tartó görcse pl. begyulladt bölcsességfogtól. Az állkapocs ízületén végzett néhány perces Safe Laser 500 Infra kezelés után az állkapocs ízületén az izom lazul, a szájzár pár perc alatt oldódik, a gyulladás csökken.

Egyszerű otthoni használat!

safelaser16

Egyszerű otthoni használat

A Safe Laser 500 Infra lézert a fájdalmas vagy sérült területre kontakt módon kell ráhelyezni és a megadott ideig világítani, majd tovább lehet tenni a következő pontra. (Egyszer használatos védő a kezelő fejre rendelhető.) Egymás után több pont is kezelhető a fájdalmas, sérült felület nagyságától függően. Általában a “nyomásérzékeny” pontokat kell kezelni.

Bizonyos esetekben nagyon gyorsan hat a lézerfény. Az alábbi esetekben a javulás általában perceken/órákon belül bekövetkezik: fájdalomcsillapítás, akut gyulladások csökkentése, mikrocirkuláció javulása, izomfeszülés, izomgörcs oldódása. Egyéb problémáknál a hatás napokon/heteken belül érezhető.

A Safe Laser 30 és Safe Laser 150 egy II.a. kockázati osztályba tartozó orvostechnikai eszköz (4/2009.(III. 17.) EüM rendeletet alapján), így egészségpénztárban elszámolható, az egészségpénztárakra vonatkozó adószabályoztás alapján 20% adókedvezmény vehető igénybe az egészségpénztári költések után.

A készülékeknek egy új, szabadalommal védett – szabadalom iktató szám: 2103448.

Safe Laser készülékek kipróbálhatóak előzetes bejelentkezés alapján a Safe Laser Budapest üzletében: Sense Of Beauty Shop 1037 Budapest, bokor utca 2. bejelentkezés: https://senseofbeauty.hu/safe-laser/safe-laser-ingyenes-probara-jelentkezes/

Kedves Egészségükre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.