Ekcéma, hasfájás, hasmenés, felfújódás,gyakori légúti fertőzések, kiütések, meddőség. Ezek az ételintolerancia tünetei is lehetnek. Ételeinkben lévő számos élelmiszer fehérje kiválthatja a szervezet immunreakcióját, melyek következtében szöveteinkben gyulladást okozó ellenanyagok rakódnak le. A leggyakoribbak, legismertebbek az alapélelmiszerekben fordulnak elő, mint például tejtermékek és liszt, de nem ritkák az olajos magvak, citrusfélék illetve a burgonyafélék, valamint más élelmiszer csoportok fehérjéi esetén sem.

liszt-senseofbeauty-hu

gyakori előfordulás a lisztérzékenység, candida gomba, gluten érzékenység

Gyakran a szerteágazóbb tüneteket nem egy, hanem több allergia együttese okozza. A tartósan fennálló gyulladás maradandó panaszokat, illetve maradandó károsodásokat is okoz, melyek közül a legveszélyesebb szövődmény a rák. A fent felsorolt panaszok esetén különösen ajánlott az ételintolerancia szűrővizsgálat elvégzése.

haspuffadas-senseofbeauty-hu

leggyakoribb allergiás tünet a haspuffadás – rendszeres haspuffadás esetén – érdemes felkeresni szakorvost, étel allergia vizsgálat

Tüsszögsz már egy hete? Csupa kiütés vagy, de nem tudod mitől? Néha fulladsz?Úgy érzed magad mint egy lufi? Különféle haspuffadás elleni gyógyszereket fogyasztasz rendszeresen? A tavasz beköszöntével a nátha is beinteget az ajtón Neked minden nap? Itt az ideje, hogy tudd meg, mi az oka az állandó orrfolyásodnak vagy a néha felbukkanó csalánkiütésednek!

Mikor jártál orvosnál ezzel a problémáddal?

voll-allergiavizsgalat-senseofbeauty-hu

Voll féle vizsgálat fájdalommentes, azonnal megtudod mi váltja ki az allergiás tüneteket

30 perces vizsgálat alatt konzultációval a Dr. Kósnai Diagnosztikai központban derítik ki, hogy a 210 különböző tesztanyagból melyikre vagy allergiás a bőröd kapirgálása nélkül.

Hetek óta fennálló orrfacsaró tüsszögés, viszketés, orrfolyás hátterében tavasszal a leggyakoribbak a pollenek által okozott allergiák. Ha ilyen panaszt kezdesz tapasztalni, a pollenallergia vizsgálat is indokolt. Sajnos a levegőszennyezés miatt károsodó légutaink egyik évben még nem, majd a következőben már szenvednek a pollenektől.

pollen-safelaserbudapest-hu

Pollen allergia – nem csak táplálékunk, hanem környezetünk is válthat ki allergiás tüneteket

Az allergia manapság népbetegség. Ennek együttesen és külön-külön is oka lehet a genetikai hajlam, a rohanó világgal járó napi stressz, a fokozott szmog, a rendszertelen, egyoldalú és egészségtelen étkezés, az ételekben előforduló nem természetes adalékanyagok, a kórokozók eltűnése és megannyi tényező még, de ami biztos, hogy az allergia alapvetően a szervezet gyakran hibásnak vélt immunválasza valamely környezeti tényezőre.

Áteresztő bélszindróma?

ateresztobelszindroma-senseofbeauty-hu

Normál béláteresztés során a bélfal hámsejtjei szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Ilyen esetben a különböző anyagok csak a sejteken keresztül vagy az úgynevezett dendritikus sejtek segítségével juthatnak a véráramba. Különböző anyagok hatására ez a szoros illeszkedés azonban megnyílik. Ezen a résen aztán minden átjut, fehérrjék, peptidek, emésztetlen fehérje fragmentumok, amelyek allergének illetve később autoimmun betegségeket generálnak.

Az áteresztő bélszindróma – hála zavaros étkezési szokásainknak, a legtöbbször értelmetlen antibiotikum szedésnek, a gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók és a szteroidok mértéktelen fogyasztásának – egyre több ember számára okoz komoly gondot. Sajnos csak az orvosok igen kis része az, aki foglalkozik vele, vagy egyáltalán gondol rá, amikor már sokadszorra keresi fel betege szűnni nem akaró hasi panaszai miatt. A probléma ráadásul számtalan egyéb szövevényes tünetet, bajt hoz magával, gyakran a krónikus fejfájás, az ízületi gyulladás, az allergiák vagy túlérzékenységi reakciók, az állandó kimerültség és a legyengült immunrendszer előfutára.

citrusok-senseofbeauty-hu

nagyon egészséges a gyümölcs, azonban sokak számára a citrus félék is okozhatnak allergiás tüneteket, gyakori a narancslétől való haspuffadás

Az okok egy részének kiiktatásához tudsz változtatni az életmódodon, de bárminemű kezelés előtt előbb ki kell derítened, hogy pontosan mire vagy allergiás, mi bántja légutaid, mi okozza hasi panaszaid, akut vagy krónikus bőrbetegséged.

Mi az áteresztő bél szindróma kialakulásának mechanizmusa? Normál béláteresztés során a bélfal hámsejtjei szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Ilyen esetben a különböző anyagok csak a sejteken keresztül vagy az úgynevezett dendritikus sejtek segítségével juthatnak a véráramba. Különböző anyagok hatására ez a szoros illeszkedés azonban megnyílik. Ezen a résen aztán minden átjut, fehérrjék, peptidek, emésztetlen fehérje fragmentumok, amelyek allergének illetve később autoimmun betegségeket generálnak.

A Dr. Kósnai Diagnosztikai Központban Voll-féle eljárással kiemelkedő pontossággal tudják vizsgálni a szervezeted válaszreakcióját az adott anyaggal való találkozás esetén, vagyis az allergiát és ennek egyik egyre gyakoribb típusát, az „intoleranciát”.

Dr. Reinhald Voll által kidolgozott mérőműszer lehetőséget biztosít a szervezet számára allergizáló anyagok, és a szervezetben felhalmozódott nehézfémek mérésére is.  Ezek folyamatosan gyengítik és károsítják az immunrendszert, negatívan befolyásolják az idegrendszer működését, az ember stressz tűrő képességét. Okozhatnak légúti és emésztőszervi panaszokat, bőrelváltozásokat, gyakori gyulladásokat.

A vizsgálat alkalmával kimutatható, hogy a páciens mely ételek fogyasztásától tartózkodjon, illetve személyre szabottan tanácsot kap arra, hogy ezeket az élelmiszereket hogyan és mivel helyettesítheti.

tejtermekek-senseofbeauty-hu

gyakori allergén a tej, sokan azt hiszik hogy laktóz érzékenyek, holott a tej fehérje okozza a legtöbb problémát

A vizsgálat során a páciens egy elektródát fog, amellyel az áramkört zárja, másik kezén pedig egy elektródával ingerlik (nyomják) a bőrt, miközben egy kis erősségű áramot vezet a rendszer a testre. A szervezet válaszát számítógépes program detektálja és elemzi.

Dr. Kósnai Judit orvos, természetgyógyász, antropológus, táplálkozás szakértő, a Dr. Kósnai Diagnosztikai Központ szakmai vezetője mondta: Pácienseink, akik hozzánk fordultak és kezelték allergiás tüneteiket, azonnali változásról számoltak be. Sokszor meglepetésként derülnek ki, mik válthatják ki az allergiás tüneteket. Gyakori a haspuffadás okozta panasszal hozzánk érkezők száma. Azonban Pácienseinkkel történő konzultáció alkalmával megszűnnek a kellemetlenséget okozó tüneteik, elsősorban a táplálkozás körüli vizsgálódással.

Vess véget az allergiának, tudd meg, mitől vannak tüneteid, hogy könnyen tudd kezelni, tudj változtatni az állapotodon! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.